Alcoolmetru WHT 0-100%, din sticla FMG-SK-2212175-1

56.87 RON
Scurta descriere:
Alcoolmetrul este un instrument destinat determinarii continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc.Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatulu...
FMG-SK-2212175-1
1 in stoc
+

Cumpără împreună

Descriere Produs

Alcoolmetrul este un instrument destinat determinarii continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc.

Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului in lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinandu-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pana la care acesta s-a scufundat

Domeniu de masurare: 0 - 100 grade alcoolice

Este foarte important ca alcoolmetrul sa fie curat. Resturile de alcool si zahar care s-a uscat pe contor, schimba greutatea lui si influenteaza la precizia de masurare. Alcoolmetru si mensura (cilindrul gradat), inainte si dupa utilizare trebuie sa fie spalati bine cu apa calda si uscati cu o carpa moale si curata

Turnati proba de distilat (tuica) in mensura, acoperiti partea deschisa a mensurii (cilindrului gradat) si o scuturati de mai multe ori, pentru ca lichidul sa fie bine amestecat. Asteptati pana cand bulele din lichid au disparut. Alcoolmetrul uscat trebuie incet scufundat in lichid, tinandul de capatul ingust. Contorul(instrumentul de masurare) trebuie sa inoate liber intr-un cilindru gradat (sa nu atinga fundul sau peretii mensurei). Asteptati pana cand contorul de alcool se linisteste deplin (pe peretii contorului nu trebuie sa existe bule de aer)

Linia ochiului trebuie sa fie la nivelul suprafetei lichidului. Pe scara de hartie cititi valoarea masurata a procentului de alcool in volum (% vol.) sau de grade

Alcoolmetrul este calibrat la 20 °C. Aceasta inseamna ca masurarea trebuie efectuata la aceasta temperatura a lichidului.In cazul in care temperatura fluidului se abate de la 20 °C, corectareacitirii se realizeazainconformitate cu tabelulanexat de instructiune,sauinmodulurmator: pentru fiecare °C peste 20 °C, din valoareamasurata reducem 0,37 vol. % alcool, intimpcepentrufiecare °C sub 20 °C la valoareamasurataadaugam 0,37 vol%. alcool

Contorul de alcool este un dispozitiv care functioneaza pe principiul densitatii lichidului. Pe masura ce lichidul este mai cald, el este mai rar, astfel ca contorul de alcool se scufunda mai adanc. Fluidele rece sunt mai dense, si alcoolmetrul se scufunda mai putin

Temperatura probei de distilat poate fi masurata cu un termometru pentru masurarea temperaturii lichidelor. Cu ajutorul alcoholometrului cu termometru, poate practic si cu precizie, sa se masoare temperatura distilatului simultan cu masurarea " tariei" lui

Produs livrat de ManiaMall.
Produs cu Garantie.
Produse sigure si de calitate.
Orice produs ManiaMall este asigurat pana la primirea coletului de catre client.
Produs in limita stocului disponibil.
Pozele pot avea caracter informativ.